Omgeving 2020-11-23T16:33:10+00:00

Bezoek De Landerijen

ontdek de omgeving of kies voor een activiteit in de regio!

Tijdens een bezoek aan De Landerijen is het natuurlijk aan te raden om het dorp Biest-Houtakker eerst eens te verkennen. Dit gezellige kleine dorpje beschikt over enkele leuke eetgelegenheden, het centraal gelegen café Ome Toon, en voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om te vissen. Dit laatste kan zowel op het Wilhelminakanaal of bij forellenvijver De Biestse Oevers, waar je ook heerlijk kunt genieten op het paviljoen met terras boven het water.

Daarnaast hebben eigenaren Anja en Marc natuurlijk diverse leuke tips voor een leuk (mid)dagje uit! Neem op deze pagina maar eens een kijkje tussen alle bezienswaardigheden en activiteiten die tijdens een bezoek aan De Landerijen zeker het bezoeken waard zijn.

Tip: Snoeperkes

Voor de bezoekers die graag wandelen of fietsen hebben we een gouden tip, de Snoeperkes! Snoeperkes zijn boekjes vol met waardebonnen die ingeleverd kunnen worden tijdens een fiets- of wandeltocht door de Kempen. Alle horecagelegenheden liggen daarom ook langs de fietsknopen routes. Er zijn verschillende deelnemers die u een fijne rustpauze kunnen bieden met een versnapering zoals soep, broodjes, ijsjes enz. De Snoeperkes zijn verkrijgbaar tegen betaling bij het VVV kantoor op het Vrijthof in Hilvarenbeek.

Bekijk voor meer informatie de volgende website:
https://www.tipdebrabantsekempen.nl/nl/bourgondisch/snoeperke/

De Biestse Oevers

De Biestse Oevers, is de forellenvisvijver in Biest-Houtakker. Het is een gezellige plek om fijn te vissen met familie, vrienden of collega’s. Zowel jong als oud kan er terecht. Aansluitend aan de visvijver is een mooi paviljoen met terras boven het water waar je kunt genieten van een hapje of een drankje. Of je dus zin hebt om te vissen, lunchen of borrelen? Bij de Biestse Oevers ontvangen ze je graag!

Wokgarden

In het centrum van Biest-Houtakker is het restaurant met de “All you can eat and drink” formule Wokgarden gevestigd. Het gezellige interieur in combinatie met twee uur onbeperkt genieten van Aziatische en Europese gerechten maakt dit tot een veel bezocht restaurant. Heb je dus zin in een hapje eten op korte afstand van De Landerijen, dan is dit zeker een aanrader.

Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen is een leuke tip voor een dagje weg met het hele gezin. Ga op safari met de auto, boot, bus of te voet. Of kies voor lekker spelen en ontspannen in de weidse natuur. Met een safaripark, speelland en een event center biedt Beekse Bergen het allemaal. Beekse Bergen ligt op slechts 10 minuutjes rijden met de auto vanaf De Landerijen. Het is dus zelfs een aanrader om lekker op de fiets richting Beekse Bergen te gaan.

De Gulle Brabander

De Gulle Brabander is een horeca gelegenheid in Biest-Houtakker (buiten de bebouwde kom). Zeker een leuke tip om tijdens of na een wandeling of fietstocht even een bezoekje te brengen. Je kijkt vanuit binnen of van het terras gezellig uit op het water. De kids kunnen zich vermaken in de speeltuin en natuurlijk kun je er genieten van een hapje en een drankje. Echt een heerlijk plekje voor jong en oud!

Heerlijckheid De Eksterhoeve

Wij raden zeker een bezoekje aan bij de Eksterhoeve! Je komt terecht in een prachtige en sfeervolle 19de eeuwse hoeve waar jong en oud kan smullen van allerlei zoete en hartige pannenkoeken of heerlijk a-la-carte kan eten. Met een prachtig aangelegd terras, een mooie binnenruimte en een eigen parkeerterrein kun je er het gehele jaar door terecht.

In Den Bockenreyder

In Den Bockenreyder is gevestigd in Esbeek, een plaatsje op korte afstand van De Landerijen. Het is een hartstikke gezellige herberg waar jong en oud terecht kan voor een heerlijke wandeling of fietstocht door de natuur van landgoed “De Utrecht”. In de herberg of op het grote terras kun je, je vervolgens lekker opwarmen en genieten van een lekkere omelet of uitsmijter, soep of overheerlijke sorbet. Als je echt wilt proeven van de Brabantse gezelligheid dan moet je een bezoek hebben gebracht aan Den Bockenreyder!

Voor een dagje uit in de regio hebben wij ook de volgende tips: